U bent hier: Alles over Tenerife / autorijden

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Teide Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Alles over Tenerife: autorijden

Autorijden op Tenerife

Wie een beetje gewend is om in het buitenland auto te rijden die zal ook zeker op Tenerife geen problemen ervaren. Het autorijden is niet meer hectisch dan in de Nederlandse Randstad en in vergelijking tot het Spaanse vasteland rijdt men op Tenerife minder agressief. De wegen zijn over het algemeen uitstekend. Waar je wel rekening mee moet houden is dat veel dorpjes nauwe straten kennen. Let ook goed op de borden met betrekking tot eenrichtingsverkeer (komt veel voor) en doorlopende straten. De hoogteverschillen maken het autorijden op Tenerife anders dan bij ons. Je moet niet bang zijn om over soms vrij bochtige en smalle bergweggetjes te rijden als je sommige stukken van Tenerife gaat ontdekken. Dit geldt met name voor het noorden en het noordwesten.

Netjes je bochten maken, goed afremmen op de motor waar nodig en eventjes claxonneren voordat je een onoverzichtelijke bocht neemt. Je moet er door dit soort wegen ook rekening mee houden dat het je veel meer tijd kost om afstanden te overbruggen. Om een voorbeeld te geven: het kost je twee keer zoveel tijd om van Puerto de la Cruz naar Playa de las Americas te reizen door het nationale park Teide dan via snelweg TF-1.

Verkeersregels

Iedereen met een geldig B-rijbewijs mag/kan autorijden op Tenerife. De regels wijken amper af van die bij ons. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer dan 0,5 promille alcohol in je bloed hebben (beginnende bestuurders 0,3 promille) als je achter het stuur kruipt. Er worden regelmatig alcoholcontroles gehouden, vooral bij de uitvalswegen van populaire toeristenplaatsen. Het dragen van autogordels is verplicht (ook achterin). Kinderen moeten tot en met hun tweede levensjaar verplicht in een autostoeltje vervoerd worden. Bellen mag alleen maar handsfree. Net als bij ons levert het autorijden met ene telefoon in je handen je hier een flinke boete op als je gepakt wordt. De officiële maximumsnelheden zijn 50 km/u in de bebouwde kom, 90 km/u buiten de bebouwde kom, 100 km/u op autowegen en 120 km/u op autosnelwegen. Let goed op de borden, want niet zelden geldt er een aangepaste maximumsnelheid. Zo ligt deze in veel toeristengebieden op 40 kilometer per uur. Behalve enkele flitskasten die met name aan de TF-1 staan houdt de politie ook actieve snelheidscontroles.

Auto huren

Er zijn voldoende aanbieders van huurauto's. Wil je zeker zijn van een bepaalde categorie auto en niet voor verrassingen komen te staan wat betreft de prijs dan kun je het beste vooraf je huurauto reserveren. Vooral binnen sommige huurcategorieën is het aanbod vrij schaars. Dit gaat met name op voor zevenpersoons auto's, cabrio's en SUV's. De grote internationale ketens doen zaken op Tenerife, zoals Hertz, Avis en Europcar. Grotere lokale aanbieders zijn Cicar en Goldcar. Let goed op de voorwaarden bij de verhuur. Wat is wel en wat is niet inbegrepen? Hoe zit het met de verzekering en eigen risico? Wat betaal je voor een tweede bestuurder? Dit zijn allemaal zaken die je mee moet nemen als je de verhuurders met elkaar vergelijkt. Een steeds meer toegepaste truc bij autoverhuurders is de regel dat je een volle tank brandstof verplicht afneemt en de auto met lege tank terug mag brengen. Dat weinigen dat zal lukken is niet moeilijk te raden. Iedere liter brandstof die in de auto achterblijft is pure winst voor de verhuurder.

Vervelende verrassing: Opgepompte bedragen betalen voor je brandstof

Als je in Nederland (of elders) een auto boekt via een tussenpersoon en vooraf de auto betaalt, dan moet je er rekening mee houden dat je geen garantie hebt met betrekking tot de huursom. Indien de tussenpersoon failliet gaat voordat jij je auto ophaalt dan ben jij je geld kwijt en zal de verhuurder (een ander bedrijf) je geen auto meegeven. Deze heeft immers ook zijn geld niet ontvangen van de verhuurder. Ook reisorganisaties worden als broker cq tussenpersoon gezien. Dekking door garantiefonds SGR geldt alleen maar indien de auto onderdeel vormt van een pakketreis. Wij willen niet zeggen dat je niet bij een tussenpersoon moet huren, maar willen wel aangeven dat je een (overigens vrij klein) financieel risico neemt. Hoe dichter je voor je vertrek naar Tenerife boekt, des te kleiner het risico wordt.

Wij huren zelf de afgelopen jaren vooral bij Sunny Cars. Dit bedrijf is al sinds de jaren tachtig actief op de Nederlandse markt als autohuurbroker en heeft in die tijd een hele goede reputatie opgebouwd. Niet voor niets dat veel reisbureaus en reisorganisaties al jarenlang samenwerken met Sunny Cars. De belangrijkste redenen voor ons om via Sunny Cars te huren is het feit dat ze niet samenwerken met partijen als Goldcar en dat je alltijd een alles inclusief verzekering hebt.
Bekijk de huurauto's van Sunny Cars op Tenerife


 

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!