U bent hier: Alles over Tenerife / plaatsen op Tenerife / El Medano

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Teide Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Tenerife: El Medano

El Medano

Als je vanaf snelweg TF-1 richting El Médano zie je eerst een vissersboot langs de weg bij een naambord voor de plaats. Uit ervaring weet ik dat je dan vaak in prachtige authentieke vissersdorpjes terecht komt. Als je dan uiteindelijk de weg uitrijdt en uitkomt bij de haven van El Médano dan volgt er een totale deceptie. De vissershaven blijkt niet meer te zijn dan een verzameling vissersbootjes op het droge bij het kleine strandje Playa Chica. Langs het water loopt een lange wandelpromenade met aan de ene kant water met rotsen en aan de andere kant afzichtelijke gebouwen. Als je de promenade afloopt dan kom je uit bij een vogelspottersplaats. Dit plekje is zoals meerdere plaatsen langs de promenade voorzien van nietszeggende kunstwerken. De eerste kennismaking met El Médano is dus geen allerbeste. Je vraagt je op dat moment af welke idioten op de afdeling planologie van de gemeente verantwoordelijk zijn voor dit zielig hoopje straten en gebouwen.

Playa Del Médano

Het echte centrum van El Médano ligt om het strand heen. Het strand bestaat uit twee delen omdat het in het hart van El Médano doorkruist wordt door de wandelpromenade die langs het strand loopt. Playa del Médano is één van de mooiste natuurstranden van Tenerife. Het vulkanische zand kent verschillende kleurschakeringen. Vlak bij de branding geeft dit prachtige golfeffecten in het zand. Langs het strand liggen twee promenades. Langs het kortste stuk een stenen promenade met diverse terrasjes waar je al vroeg in de ochtend in de zon kunt zitten. Voor toeristen is dit de favoriete plek om de dag met een ontbijt of bak koffie te beginnen. Het tweede stuk promenade is van hout en loopt langs het stuk strand waar geen bomen of ligstoelen te vinden zijn. Dit is als strand het mooiste strand, zeker door het uitzicht op de berg Montaña Roja. Dit is dezelfde berg die je ziet vanaf de landingsbanen van het zuidelijke vliegveld van Tenerife (Reina Sofia).

Al met al kunnen we ons toch voorstellen dat mensen hier op vakantie willen gaan. Als je in het mooie stukje van El Médano zit dan is de vakantiefactor zeker aanwezig. Het strand maakt het afwezig zijn van sfeervolle straten of pleinen helemaal goed. Wie gewoon wil genieten van het mooie weer en het strandleven die zal hier een prima vakantie hebben.

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!