U bent hier: Alles over Tenerife / plaatsen op Tenerife / Los Cristianos

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Teide Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Tenerife: Los Cristianos

Los Cristianos

Los Cristianos is één van de oudste badplaatsen van Tenerife. Het is zelfs één van de eerste plekken ter wereld waar het massatoerisme de oorspronkelijke bewoners grotendeels verjaagd heeft. Los Cristianos dankt haar populariteit vooral aan het enorme gele zandstrand dat langs een groot deel van de plaats ligt. Playa de las Vistas is een druk bezocht strand, dat door de oppervlakte nimmer als té druk aanvoelt. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren als je dat wilt. De bouwstijl van Los Cristianos is zoals in zoveel grote badplaatsen: een verzameling van appartementen en hotels die deels tegen een berg omhooggebouwd zijn. Wat Los Cristianos in tegenstelling tot een aantal jongere badplaatsen wél heeft is een historische kern van smalle straatjes en zowaar een kerk.

Authentiek?

Los Cristianos zal nooit omschreven worden als authentiek of romantisch. Daarvoor drukt de overmacht aan beton teveel een stempel op het aanzicht van de stad. Wel heeft de gemeente er in het eerste decennium van deze eeuw voor gezorgd dat er strengere regels kwamen op het gebied van het plaatsen van terrassen, reclame-uitingen en rekken met koopwaar. Dit samen met schoonmaakacties en het deels autovrij maken van de drukste gebieden heeft ervoor gezorgd dat Los Cristianos weer redelijk aantrekkelijk geworden is. Het winkelaanbod en de horeca richt zich vooral op de toeristen, maar is wel gevarieerd genoeg in aanbod en kwaliteit om vrijwel iedereen te plezieren.

Samensmelting

Los Cristianos is inmiddels vergroeid met Playa de las Américas. Je loopt eigenlijk zo van de ene plaats de andere in. Toch hebben beide plaatsen ieder hun eigen karakter. Los Cristianos is lijkt meer een geheel te vormen waar Las Américas een samenstelling is van winkelcentra, hotels en stranden. Los Cristianos ontbreekt het ook aan een serieus nachtleven, waardoor het hier vanaf een uur of 22-23 's avonds vrij snel stil wordt. Los Cristianos is daarom vooral geschikt voor gezinnen met kinderen en mensen die vooral overdag van hun vakantie willen genieten. Het strand loopt zeer geleidelijk af in de over het algemeen op deze plek zeer rustige zee. Het strand is daarom ook zeer geschikt om met jonge kinderen naartoe te gaan. Uiteraard geldt hier, net als overal, dat je kinderen altijd binnen het zicht moet houden.

Veerboten

Wie met de veerboot naar La Palma, La Gomera of El Hierro wil varen die vertrekt vanuit de haven van Los Cristianos. De veerbootterminal bevindt zich tussen de twee stranden van Los Cristianos in. Wie met een huurauto naar Los Cristianos komt die kan het beste ook richting de veerhaven rijden. Vlak voor de haven ligt een betaald parkeerterrein waar bijna altijd wel plek te vinden is. Elders in Los Cristianos kan het lastig zijn om een plaatsje te vinden. Als je op dit parkeerterrein parkeert loop je binnen enkele minuten naar het strand of de wandelpromenade langs het strand.

Vakantie naar Los Cristianos

Los Cristianos is erg populair onder Nederlandse toeristen. Niet verbazingwekkend als je het enorme zandstrand ziet en weet dat Los Cristianos tot de best betaalbare vakantiebestemmingen van Tenerife hoort. Een ander voordeel is dat Los Cristianos zo gebouwd is dat het strand nooit ver weg is. En wil je Playa de las Americas eens een keer bezoeken, dan kun je daar gewoon te voet naartoe. Wat veel mensen ook prettig vinden is dat je hier redelijk wat appartementen hebt die aangeboden worden. Je kunt zelfs een all-inclusive vakantie combineren met een appartement. Wel prettig als je met een gezin op reis gaat.

Wil je met zekerheid boeken, boek dan je vakantie bij een reisaanbieder die onder de SGR-garantie valt. Dat zijn bijvoorbeeld Sunweb en TUI. Deze twee reisorganisaties behoren tot de grootste van Nederland en hebben jarenlange ervaring met Tenerife.
Bekijk alle Los Cristianos vakanties bij TUI
Bekijk alle Los Cristianos vakanties bij Sunweb

Meer informatie

Los Cristianos informatie

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!