U bent hier: Alles over Tenerife / plaatsen op Tenerife / Los Gigantes

top 10 bezienswaardigheden
beste reistijd Tenerife
Tenerife reisinformatie
Tenerife weer

Tenerife:
 ● algemene informatie
 ● autorijden
 ● badplaatsen
 ● eten en drinken
 ● fietsen
 ● geschiedenis
 ● huis kopen op Tenerife
 ● insecten
 ● klimaat
 ● praktische reisinformatie
 ● stranden
 ● timesharing
 ● vakantie
 ● vliegen naar Tenerife
 ● weer & beste reistijd
 ● winkelen
 ● winterzon
 ● zon

Bezienswaardigheden:
 ● alle bezienswaardigheden
 ● Loro Parque
 ● Piramides de Güímar
 ● Playa de Teresitas
 ● Teide Nationaal Park

Plaatsen:
 ● Adeje
 ● Buenavista del Norte
 ● Candelaria
 ● Costa Adeje
 ● Costa del Silencio
 ● El Medano
 ● El Sauzal
 ● Garachico
 ● La Caleta
 ● La Laguna
 ● La Orotava
 ● Las Galletas
 ● Los Abrigos
 ● Los Cristianos
 ● Los Gigantes
 ● Masca
 ● Playa de la Arena
 ● Playa de las Américas
 ● Playa de San Juan
 ● Playa Paraiso
 ● Puerto de la Cruz
 ● Santa Cruz de Tenerife

Meer informatie over Tenerife:
 ● sites over Tenerife
 ● Tenerife voor beginners
 ● Tenerife startpagina

© alle rechten voorbehouden - cookiebeleid

Plaatsen op Tenerife: Los Gigantes

Los Gigantes

Als je de enorme rotspartijen aanschouwt die achter de haven van Los Gigantes opdoemen dan begrijp je de naam Los Gigantes (De Giganten) meteen. Het is een indrukwekkend beeld wat je hier voorgeschoteld krijgt. Los Gigantes is zoals zoveel badplaatsen op Tenerife een kunstmatig dorp. Op de één of andere manier oogt dat hier beter dan op veel andere plekken. Heeft waarschijnlijk te maken met de manier waarop je vanaf de haven eerst tegen appartementen aankijkt die in typische Canarische stijl gebouwd zijn en daarna de andere gebouwen tegen de enorme rotsen ziet staan.

Boottochten

De haven is de belangrijkste reden om Los Gigantes te bezoeken. Van hieruit kun je met de boottaxi naar Playa de Masca of met de boottaxi juist van Playa de Masca naar Los Gigantes. Zelfs voor ervaren wandelaars is de tocht door de Mascakloof in veel gevalen te zwaar om hem heen en terug te wandelen. De enige manier om een enkele reis door de Barranco de Masca te wandelen is door je met e boot van of naar Playa de Masca te laten brengen. Een nog populairdere boottocht die je vanuit Los Gigantes kunt maken is de dolfijn- en walvissentocht. Er zijn meerdere aanbieders die onder een onder strenge voorwaarden afgegeven vergunning naar het leefgebied van walvissen en dolfijnen. De kans is groot dat je tijdens zo'n tocht één van de verschillende soorten te zien krijgt.

Een voorwaarde van de vergunning is dat de boten op minstens zestig meter afstand blijven van de walvissen en geen geluid mogen produceren om de dieren te lokken. De ervaren zeevaarders weten echter prima waar ze moeten zijn om hun gasten aan boord tevreden te stellen. Indien er een kans bestaat dat het een kansloze missie wordt varen ze vaak door naar het leefgebied van een grote kolonie grienden in de buurt van Punta de Teno. De boottochten kun je eenvoudig ter plaatse regelen. Voor aankomst in de haven zijn er enkele kantoortjes waar je de tochten kunt boeken. In de haven zelf staan er ook kraampjes van de aanbieders. Je kunt dan direct je plekje aan boord regelen. Houd er rekening mee dat parkeren in de haven altijd betaald parkeren is. Zorg voor voldoende kleingeld, want met creditcard betalen kan niet.

Tenerife...  prachtige combinatie van stranden met indrukwekkende natuur!